Μόνη λύση η ανάκληση των Δασικών Χαρτών07-02-2017 12:42   

Γράφει ο Μανώλης Αντωνάκος

Η πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών   στη Λακωνία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα   δημιουργεί άλλο ένα πρόβλημα στα τόσα που  αντιμετωπίζουν οι πολίτες .
Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών καλούνται οι πολίτες  να αποδείξουν  πληρώνοντας  τέλη αντιρρήσεων  αλλά και  έξοδα για σύνταξη τοπογραφικών σχεδίων  για την αναζήτηση των συντεταγμένων, καθώς και  έξοδα για την σύνταξη του φακέλου από ειδικό γραφείο , την ηλεκτρονική υποβολή της αντίρρησης  καθώς και την ταχυδρομική αποστολή πολλαπλών εγγράφων και δικαιολογητικών  στις διευθύνσεις δασών των νομών της χώρας.

Δηλαδή   ιδιοκτήτες   που έχουν ένα μικρό χωράφι δεκαετίες ολόκληρες  πάππου προς πάππου,    καλούνται επί ποινή απώλειας  της ιδιοκτησίας τους, να αποδείξουν το αυτονόητο!

Αναρτήθηκαν  οι δασικοί  χάρτες χωρίς να έχει προηγηθεί   η στοιχειώδης αξιοποίηση των στοιχείων που διαθέτει  ήδη  το κράτος μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Γεωργίας με το  ΟΣΔΕ .

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί οι δηλώσεις Ε9  που αναγράφωνται όλες οι ιδιοκτησίες .

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι  αυτή η ενέργεια  έγινε πρόχειρα και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάσωση   σε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι καλούνται να επωμιστούν νέα βάρη. και ίσως αβέβαιο αποτέλεσμα.

Και ενώ υπάρχει παντελής  έλλειψη ενημέρωσης  ορίζεται  και  ασφυκτική ημερομηνία δύο μηνών για υποβολή  αντιρρήσεων.

Σε μια εποχή με τα  μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κάθε  πολίτης
 καλείται   να ακολουθήσει υποχρεωτικά  και  μια  ακόμη δαιδαλώδη   και κοστοβόρα διαδικασία στην οποία είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντεπεξέλθει     με αποτέλεσμα  να τίθεται σε κίνδυνο η ιδιοκτησία του.
.
 Η μόνη λύση , για αυτή την βιαστική ,  άστοχη και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία ενέργεια, είναι η ανάκληση της !

Τα αρμόδια υπουργεία να συνεργαστούν  και να καταθέσουν μια αξιόπιστη  ολοκληρωμένη πρόταση  η οποία να  λαμβάνει όλα τα πραγματικά δεδομένα υπόψιν  , χωρίς αιφνιδιασμούς και ασφυκτικούς χρονικούς περιορισμούς, και χωρίς φορομπηκτικά τέλη.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο