Το αεροδρόμιο στο Πυρί Σπάρτης είναι ενεργό;

Οι πτήσεις στρατιωτικών μεταγωγικών αυξάνονται…25-10-2017 17:48   

ΣΠΑΡΤΗ. Οι πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Σπάρτη έχουν αυξηθεί. Μεταγωγικά αεροπλάνα, κυρίως απογευματινές και νυκτερινές ώρες περνούν ξυστά πάνω από τους λόφους της Σπάρτης και καταλήγουν στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Πυρί.
Η ιστορία είναι γνωστή από παλιά. Οι πτήσεις αυτές ξαφνιάζουν τους πολίτες όχι τόσο επειδή είναι θορυβώδεις όσο γιατί οι πολίτες δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το αεροδρόμιο στο Πυρί είναι ενεργό.
Κανείς δεν έχει την αξίωση να μάθει γιατί γίνονται αυτές οι στρατιωτικές πτήσεις και τι μεταφέρουν τα μεταγωγικά. Αυτό που θέλουν να μάθουν οι πολίτες είναι αν το αεροδρόμιο είναι ενεργό. Όσο όμως κανείς δεν απαντά και κανείς δεν εξηγεί τόσο τα ερωτηματικά θα πληθαίνουν και αφορούν πλέον και την σκοπιμότητα των πτήσεων που γίνονται αντιληπτές.
Το ερώτημα είναι απλό: Το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Πυρί Σπάρτης είναι ενεργό και ασφαλές για να δέχεται πτήσεις;
Φυσικά η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί από τους εκπροσώπους των πολιτών σε κάθε αιρετό επίπεδο. Όσο οι αρμόδιοι δεν απαντούν τόσο «οργιάζουν» οι φήμες για μεταφορά, όπλων, χρυσού κ.λ.π.
Ίσως βέβαια οι Αρχές να βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί να τελικά το αεροδρόμιο δεχθούμε ότι είναι κατάλληλο για στρατιωτικά μεταγωγικά τότε ποιός θα απαντήσει γιατί δεν είναι κατάλληλο και για μικρά πολιτικά επιβατικά..;

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο