Ο Δήμαρχος Πατρέων στο υπό κατασκευή Φράγμα Πείρου – Παράπειρου24-10-2017 19:04   

ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα το υπό κατασκευή Φράγμα Πείρου – Παράπειρου και τις εγκαταστάσεις του. Μαζί του ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον πρώην επιβλέποντα της αρμόδιας Υπηρεσίας ΕΥΔΕ/ΚΥΥ του Υπουργείου Δημοσίων  Έργων, Γιώργο Λάζαρη, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν  σημαντικές

καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, που ξεκίνησε το 2005, με χρόνο παράδοσης το 2011. Βρισκόμαστε όμως κοντά στο 2018 και ακόμα δεν υπάρχει πλάνο παράδοσής του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του έργου, του οποίου οι εργασίες καθυστερούν.

Το υπό κατασκευή φράγμα –τόνισε ο Δήμαρχος- μπορεί να τροφοδοτήσει και να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της πόλης. Η διαχείρισή του από Ανώνυμη Εταιρεία ή από Διαδημοτική Επιχείρηση, θα έχει αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Θα επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού. Η διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου, πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό και θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης, εξασφαλίζοντας χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ανέφερε ότι εδώ και καιρό εκκρεμεί αίτημα των τριών δημάρχων Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη. Δεν μπορούμε, τόνισε, να περιμένουμε άλλο η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και θα πάρουμε τα μέτρα μας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο