Δήμος Πατρέων: «Άμεση κατάργηση όλων των διοδίων»

Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κατασκευή των δρόμων, πληρώνουν και την χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους.31-10-2017 17:26   

ΠΑΤΡΑ. Στη κινητοποίηση των κατοίκων του Αιγίου, ενάντια στη λειτουργία των διοδίων Ελαιώνα, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας.

Ο Αντιδήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, 20 Σεπτέμβρη, τονίζοντας:

«Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής μας. Έργα αναγκαία για την κάλυψη

των λαϊκών αναγκών.

Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει, μέσω των διοδίων, διπλά και τριπλά. Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους, δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Κριτήριο της κατασκευής των οδικών αξόνων, είναι με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, να εξυπηρετείται η γρήγορη και φτηνή μεταφορά των εμπορευμάτων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κατασκευή των δρόμων, πληρώνουν και την χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων.

Η λειτουργία πρόσφατα του νέου σταθμού διοδίων στον Ελαιώνα Αιγίου, όπως και η λειτουργία τεσσάρων νέων πλευρικών σταθμών, στο Δερβένι, την Ακράτα, στον κόμβο Καλαβρύτων και στο Δρέπανο αυξάνουν τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Δήμος Πατρέων, στηρίζει το δίκαιο αίτημά σας, όπως και τα αιτήματα των φορέων και πολιτών, που χρησιμοποιούν τακτικά τους οδικούς άξονες και την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Επιμένουμε ότι η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο