Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το 1ο Reebok Spartan Race Trifecta Weekend στη Σπάρτη08-11-2017 19:52   

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η διοργάνωση Reebok Spartan Race στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην πόλη της Σπάρτης. Συνολικά έδωσαν το παρόν σχεδόν 2.000 αθλητές από 30 συνολικά χώρες σε ένα 2ήμερο γεμάτο έντονες προσπάθειες με επιρροές από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες.

Δύο ημέρες στις οποίες το Ελληνικό κοινό είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο, σε μια διοργάνωση δηλαδή παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς το Reebok Spartan Race διοργανώνει περισσότερους από 200 αγώνες το χρόνο σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί αγώνες. Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου ο αγώνας Spartan Race Beast, ο πιο δύσκολος του Reebok Spartan Race όπου οι αθλητές κλήθηκαν να διασχίσουν συνολικά 26,6 χιλιόμετρα, ενώ την Κυριακή οι αγώνες Spartan Race Super & Sprint με 16 και 8 χλμ. αντίστοιχα. Οι διαδρομές των αθλητών πέρασαν μέσα από τον χώρο της Αρχαίας Σπάρτης και (για πρώτη φορά σε αγώνα του Spartan Race) η εκκίνηση δόθηκε με τους αθλητές να περπατούν σιγά, προς σεβασμό στον Αρχαίο Χώρο και την ιστορία του. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με τη βράβευση των νικητών όλων των κατηγοριών και του Trifecta, μέσα σε ένα όμορφο και εορταστικό κλίμα που ένωσε όλους τους παρευρισκόμενους, σε απόλυτη ταύτιση με το πνεύμα του Reebok Spartan Race.

«Το να τρέχεις διασχίζοντας την ιστορία ήταν πραγματικά υπέροχο, η παρουσία μου εδώ ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσω την χρονιά», δήλωσε η Καναδή Faye Stenning, μια από τις πιο έμπειρες αθλήτριες του Reebok Spartan Race η οποία ολοκλήρωσε πρώτη τη δοκιμασία του Beast ενώ ο Δήμαρχος Σπάρτης κος. Ευάγγελος Βαλιώτης σημείωσε πως «το πρώτο Reebok Spartan Race είναι πλέον γεγονός. Οι αθλητές που συμμετείχαν ένιωσαν την πραγματική ενέργεια της ιερής γης της Σπάρτης και πήραν πίσω στο σπίτι τους τους μια μοναδική εμπειρία. Πρώτα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτόν τον εξαιρετικό αγώνα, τους οργανωτές και τους εθελοντές. Πιστεύουμε πως το επόμενο Reebok Spartan Race θα είναι το ίδιο εξαιρετικό με το πρώτο καθώς και τα δύο γίνονται στο μέρος από το οποίο ξεκίνησε η ιστορία της Σπάρτης, της γης του Βασιλιά Λεωνίδα»

Τόσο οι διοργανωτές όσο και ο Δήμος Σπάρτης αλλά και οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά για το 2ο Spartan Race που θα πραγματοποιηθεί το 1ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.
Τέλος, το Spartan Race θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο της Σπάρτης που στάθηκε αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για μια άψογη διοργάνωση, όσο και το Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου που με τους 150 συνολικά εθελοντές φοιτητές του βοήθησε τα μέγιστα στην τέλεια οργάνωση και τέλεση των αγώνων.


ABOUT SPARTAN, INC.
Reebok Spartan Race is the world’s largest obstacle race and endurance brand, and the first in-sport to feature timing and global rankings. With more than 200 events across more than 30 countries in 2017, Spartan Race will attract more than one million global participants offering open heats for all fitness levels, along with competitive and elite heats. The Spartan Race lifestyle boasts a community of more than five million passionate social media followers, health and wellness products, training and nutrition programs, and a popular NBC television series, which has made obstacle racing one of the fastest growing sports in the world. Spartan Race events feature races at three distances, 5+KM/20+ Obstacle “Sprint,” 13+ KM/25+ Obstacle “Super” and 20+ KM/30+ Obstacle “Beast,” culminating in the Reebok Spartan Race World Championship in Lake Tahoe, Calif. Visit http://www.spartan.com for more information and registration.


Spartan Race GR: https://www.spartanrace.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/SpartanRaceGreece/
Instagram: https://www.instagram.com/spartanracegreece/

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο