Μηλόπιτα νηστίσιμη



03-04-2018 09:11   

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο για γλυκές πίτες

3 πράσινα μήλα, καθαρισμένα με τη φλούδα τους

5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

¼ κ.γλ. κανέλα

200 γρ. χαλβάς με γεύση βανίλια

1 χούφτα μαύρη ή καστανή σταφίδα

1 φλ.κονιάκ

λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

 

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, και την κανέλα. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε το χαλβά και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ. Τις προσθέτουμε στο μείγμα μήλων και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου. Τοποθετούμε στο ταψί 4 φύλλα,αφου τα αλείφουμε με το λάδι  και αδειάζουμε  τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα άλλα φύλλα. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψάκι της.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο