Κλιμακώνεται η πολιτική και προσωπική κόντρα Αλειφέρη – Τατούλη!12-04-2018 06:50   

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις της κ. Αλειφέρη, δηλώνουν:

«Η κα Αλειφέρη αποσιωπά σκοπίμως το γεγονός ότι σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την άμεση διαλεύκανσή του από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές. Επιπρόσθετα ψευδώς τους καταλογίζει έλλειψη στήριξης προς το πρόσωπό της και καταφέρεται εναντίον των συναδέλφων της με απαράδεκτους ισχυρισμούς, όταν η ίδια απέκρυψε το γεγονός εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης της προς αυτούς. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει εκ των υστέρων τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, αρνούμενη ωστόσο να παράσχει κάποια ενημέρωση ζητώντας γραπτώς τα ερωτήματα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής !

Με τη στάση της η κα Αλειφέρη προδήλως αποκαλύπτει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα πρόσωπα και το θεσμό του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Της επισημαίνουμε ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί θεμελιώδη αρχή άσκησης χρηστής διοίκησης και εξουσίας και απαραίτητη προϋπόθεση συνεργασίας σε ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα.

Η κα Αλειφέρη στην Εκτελεστική Επιτροπή χαρακτήρισε το θέμα αυστηρά προσωπικό και νομικό, ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις της αρέσκεται να το χαρακτηρίζει πολιτικό.

Σε ότι αφορά την άποψή της, την οποία με περίσσιο πολιτικό θράσος διατυπώνει δημόσια, ότι στη θέση της Αντιπεριφερειάρχη βρίσκεται γιατί εκεί την επέλεξαν οι πολίτες, της υπενθυμίζουμε ότι εκεί τοποθετήθηκε με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πελοπόννησος κ. Πέτρος Τατούλης και τα μέλη της παράταξης και όχι η σταυροδοσία των πολιτών. Αγνοεί επίσης επιδεικτικά και υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους υποψηφίους και εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Μεσσηνίας.

Επανερχόμαστε και της επισημαίνουμε ότι εάν διαθέτει την ελάχιστη πολιτική «ευθιξία» οφείλει να παραδώσει την παραίτησή της στον Περιφερειάρχη. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί της, καθώς είναι βέβαιο ότι εν τοις πράγμασι έχει θέσει τον εαυτό της εκτός της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου».

Η γραπτή δήλωση της κ. Αλειφέρη ήταν η εξής:
«Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου την παρούσα χρονική στιγμή, να απευθυνθώ προς όλους και να ενημερώσω υπεύθυνα σχετικά με τα γεγονότα που εσχάτως απασχολούν και προβληματίζουν την κοινή γνώμη υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
1.    Πρόκειται, όπως έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, για ένα μείζον ζήτημα, ποινικού χαρακτήρα, το οποίο εξελίσσεται σε πολιτικό επ’ αφορμή της στάσης της Περιφερειακής Αρχής η οποία επέλεξε να μην καταδικάσει άμεσα και ευθέως το γεγονός της παρακολούθησής μου, σαν να αμφισβητούσε την αξιοπιστία μου. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, αφού από το περιεχόμενό της ελλείπει παντελώς όχι μόνο η καταδίκη του γεγονότος, αλλά συνάμα και η έκφραση συμπαράστασης στο πρόσωπό μου ως παθούσας.
Βέβαια, κατανοώ τους λόγους των κατά τα λοιπά …. τυπικά συναδέλφων μου πλην όμως δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω.
2.    Έπραξα το αυτονόητο με την επιβεβαίωση της διάπραξης της κακουργηματικής εναντίον μου πράξης, προσφεύγοντας στις αρχές όπως είχα υποχρέωση. Σε τέτοια «ανήθικα» φαινόμενα που συμβαίνουν μέσα στη διοίκηση της Περιφέρειας μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «διαχείριση εγκλήματος» και για «άλλους πολιτικούς χειρισμούς» πλην της καταγγελίας και της αποκάλυψης προκειμένου να παταχθούν και σε αυτό έπρεπε να είναι όλοι απόλυτοι.
3.    Οι ανωτέρω δικές μου «ενέργειες και η συνολική μου στάση» δεν απειλούν με βλάβη την Περιφερειακή αρχή αντιθέτως και μάλιστα μετά βεβαιότητος, στόχευαν πάντα και στοχεύουν ακόμη και τώρα, στην προστασία και της δομής της Περιφέρειάς μας από τέτοιες πράξεις που κάποιοι έχουν το θράσος να τελούν εντός της Διοίκησης της και της πολιτικής της λειτουργίας.
4.    Όλη η δραστηριότητά μου και οι γνωστές σε όλους ενέργειές μου από την ανάληψη των καθηκόντων μου, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες με πλήρη προσήλωση στους κανόνες της νομιμότητας, της χρηστής αλλά και «κανονικής» λειτουργίας της διοίκησης που είναι προϋπόθεση για τα ανωτέρω.
5.    Την εντολή να υπηρετήσω τον θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας μου την έδωσαν απευθείας οι πολίτες της Μεσσηνίας και την ίδια πιο μαζική και καθαρή εντολή να μην παραιτηθώ μου δίνουν και τώρα, θεωρώντας ανήκουστο το να μου ζητείται η παραίτηση επειδή αποκάλυψα ότι διαπραττόταν ένα τόσο σοβαρό εις βάρος μου έγκλημα  εντός του χώρου που ασκώ το λειτούργημά μου απαιτώντας ταυτόχρονα την συνδρομή μου για την αποκάλυψη των ενόχων.
6.    Σχετικά με την τυπική ανάκληση των μεταβιβασθέντων από τον Περιφερειάρχη σε εμένα αρμοδιοτήτων δηλώνω ότι τόσο οι πολίτες, όσο ιδιαιτέρως οι συνεργάτες μου υπηρετούντες υπάλληλοι στην Π.Ε Μεσσηνίας γνωρίζουν καλώς τον ορθό, καθαρό και αληθινό προς όλους τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα άσκησα αυτές τις αρμοδιότητες και περιορίζομαι προς το παρόν να πω ότι οι πολίτες που παρακολουθούν  κρίνουν».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο