Ο Γόντικας αναρωτιέται που πάνε 6+3 εκατ. € για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Καταγγέλλει σε συνέντευξη χαράτσι στους κτηνοτρόφους…02-10-2018 21:55   

ΤΡΙΠΟΛΗ. «Δεν αρκούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη μυθική Πελοπόννησο. Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δόθηκαν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Πελοπόννησος ΑΕ άλλα 2.905.844 ευρώ για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Έτσι ξεκίνησε την συνέντευξή του ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αναφέρει ότι «μετά την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής, να ενημερώσουν την Οικονομική Επιτροπή, το Περιφερειακό Συμβούλιο για το πώς και που διατέθηκε αυτός ο πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για προβολή, να δώσουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με την Πελοπόννησο ΑΕ, ας ενημερώσουν ο κ Τατούλης και η κα Νικολάκου τους Πελοποννήσιους για το που θα διατεθούν από την Πελοπόννησο ΑΕ τα καινούργια τρία εκατομμύρια ευρώ για την προβολή της Περιφέρειας».

Αναφέρεται επίσης στο νέο χαράτσι το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι: «Πανω από 1 εκατομμύριο ευρω το νέο χαράτσι στους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου για βόσκιση δημόσιων εκτάσεων. Δίπλα
•    στη μεγάλη μείωση στις τιμές παραγωγού για το γάλα.
•    στις χαμηλές τιμές στη φέτα και στο κρέας.
•    στο υψηλό κόστος παραγωγής λόγο της αύξησης στις ζωοτροφές, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα εμβόλια στις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κλπ.
•    στη φοροληστεία και στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ στον ΕΦΚΑ και στον ΕΛΓΑ.

προστίθεται και το χαράτσι για «μίσθωμα δικαιώματος χρήσης βοσκής δημοσίων βοσκήσιμων γαιών» πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που εισπράττει η Περιφέρεια, υλοποιώντας νόμους και εγκύκλιους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Θα διατεθεί λένε αυτό το εκατομμύριο για μελέτες και έρευνες.

Εχουν πείρα όμως οι κτηνοτρόφοι από τα εκατομμύρια που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορα τρωκτικά, για το καλάθι αγροτικών προϊόντων και αφού σώθηκαν από το συμβατικό, έδωσαν άλλα 600.000 ευρώ για το ηλεκτρονικό καλάθι αγροτικών προϊόντων, για τις μελέτες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας σε κάποιους κυρίους καθηγητές πανεπιστημίων, για εκθέσεις, γιορτές και ημερίδες, για φρού φρού και αρώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα αιτήματα που δίνουν μια ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στρέφονται κατά της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων.

Μια πολίτικη που με ευλάβεια στηρίζει και υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή στη Πελοπόννησο. Απαιτούμε να καταργηθούν τα χαράτσια παλιά και νέα».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο