Αδέσποτα ζώα και «δεσποζόμενοι» αιρετοί!03-11-2018 06:52   

ΣΠΑΡΤΗ. Ένα είναι σίγουρο. Ποτέ δεν φταίνε τα ζώα. Εξίσου σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δεν κινδυνεύει από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Αργυρόπουλο, τουναντίον. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά ομοιάζει με τον γόρδιο δεσμό που κάποτε πρέπει να κοπεί για να συνεχιστεί, επιτέλους, η ιστορία αυτού του τόπου.
Τεράστια η ευθύνη της κοινωνίας η οποία προκαλεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους πληθυσμούς αδέσποτων ζώων.
Μεγάλη η ευθύνη του Δήμου Σπάρτης που διαχειρίζεται το πρόβλημα.
Μικρότερη η ευθύνη των συμπολιτών εκείνων που μόνο κρίνουν και καταγγέλλουν.
Μεγάλη η συμβολή των ζωόφιλων συμπολιτών που συχνά υποκαθιστούν τις ανύπαρκτες δομές της ελληνικής πολιτείας προστατεύοντας τα αδέσποτα.

Αν πράγματι στην υπόθεση υπάρχουν κατασκευασμένα βίντεο και στημένα ρεπορτάζ, όπως καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Σπάρτης είναι ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και στο φώς.
Αν πράγματι στον ένα εκ των δύο χώρων φιλοξενίας αδέσποτων στον Δήμο Σπάρτης υπήρξαν νεκρά ζώα και στοιχεία που στοιχειοθετούν είτε εγκατάλειψη είτε προσβολή ή απειλή των ζώων είναι ζήτημα που επίσης πρέπει να τεκμηριωθεί και να διερευνηθεί.
Μέχρι τότε ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συνεγείρει κάθε αρμόδια αρχή και εξουσία προκειμένου να δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα, πράγματι σύνθετο και δισεπίλυτο που πρέπει όμως να διευθετηθεί. Οι ευθύνες, που βαραίνουν τον οποιοδήποτε σχετίζεται ενεργητικά ή παθητικά, έμμεσα ή άμεσα, με όσα έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, αλλά και όσα ενδεχομένως συμβαίνουν αλλά δεν προβάλλονται, θα πρέπει να αποδίδονται, και σίγουρα μετακυλίονται και οπωσδήποτε αφορούν άπαντες τους πολίτες αυτής της πόλης αλλά και άπαντες τους διαχειριστές από κάτω μέχρι πολύ ψηλά.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο