Διάνα Βουτυράκου: Η 23χρονη Μανιάτισσα βγήκε πρώτη στον κόσμο στη Ρομποτική

Από τις πρώτες μου μέρες στην ομάδα είχα αρχίσει να καταλαβαίνω ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, όταν αντί να τελειώνω το σχολείο στις 14:00 όπως τα άλλα παιδιά, καθόμουν 2 ώρες παραπάνω για να προπονούμαι με την ομάδα…28-02-2019 10:58   

ΜΑΝΗ. Tο πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη μόλις κατέκτησαν η  Διάνα Βουτυράκου  - που κατάγεται από την Μάνη - με την ομάδα της. Τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στη Ρομποτική - Χειρουργική, συνιδρύτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έγινε δασκάλα ρομποτικής.

Η 23χρονη Διάνα με ειδίκευση στη Βιοϊατρική, μας μίλησε για την αγάπη της για τη ρομποτική, για τα άτομα που της δίνουν τη μεγαλύτερη έμπνευση αλλά και για την ίδρυση της ΜΚΟ Unique Minds!

«Είμαι τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχοντας επιλέξει να ειδικευτώ στην Βιοϊατρική προκειμένου να συνδυάσω την αγάπη μου για τη ρομποτική με την επιστήμη της ιατρικής. Πιο συγκεκριμένα ασχολούμαι με το κομμάτι της διαστοματικής ρομποτικής χειρουργικής»  λέει η Διάνα Βουτυράκου.

«Την κλίση μου στη ρομποτική την ανακάλυψα εδώ και περίπου 10 χρόνια, όταν στο σχολείο που πήγαινα, - το Ράλλειο Γυμνάσιο στον Πειραιά - ο καθηγητής της Τεχνολογίας δημιούργησε μία ομάδα ρομποτικής για να συμμετάσχει στον τότε 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Μετά από εξετάσεις σε διάφορες ρομποτικές κατασκευές και κάποια μαθήματα προγραμματισμού που μας έκανε η καθηγήτρια Πληροφορικής, επιλέχθηκαν τα 3 άτομα που θα συμμετείχαν στην ομάδα και ήμουν ένα από αυτά.
Νομίζω από τις πρώτες μου μέρες στην ομάδα είχα αρχίσει να καταλαβαίνω ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, όταν αντί να τελειώνω το σχολείο στις 14:00 όπως τα άλλα παιδιά, καθόμουν 2 ώρες παραπάνω για να προπονούμαι με την ομάδα. Η πιο καθοριστική στιγμή όμως ήταν όταν κερδίσαμε τον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και ταξιδέψαμε στην Κορέα, για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Βλέποντας λοιπόν τις δυνατότητες της ρομποτικής και συνομιλώντας με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες χώρες του κόσμου, -όπου η ρομποτική είναι ενταγμένη στο εκπαιδευτικό σύστημα-, κατάλαβα πως θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στον τομέα αυτό, πως θέλω να σπουδάσω και να εργαστώ πάνω στη ρομποτική.»

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα GRID, που είναι και η ομάδα με την οποία συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Έκθεση, αποτελείται από άλλα 2 άτομα, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον Ιάσονα Σόμογλου. Ο Ιωάννης έχει εξαιρετικές δυνατότητες στη μηχανολογία και τις κατασκευές και ο Ιάσονας έχει έφεση στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο